Genel

Animasyon Reklam Filmi Nedir?

İnterneti aktif biçimde kullanan kişilerin artmasıyla video içeriklere olan ihtiyaç da artmaya başlamıştır. Video içerikler diğer içerik türlerine oranla daha fazla akılda kalıcı, daha etkileyici ve daha anlaşılabilir yapıdadır. Durum böyle olunca markaların eğilimi de video içeriklere doğru olmuştur. Video içerikler beraberinde dinamik ve eğlenceli animasyon filmlerini getirmiştir. Özellikle markalar verecekleri reklam için animasyon reklam filmlerini tercih etmektedirler. Peki animasyon reklam filmi nedir? Animasyon reklam filmi; nesnelerin, şekillerin ve canlıların belirli bir kurgu ve senaryo doğrultusundaki hareketlerinden oluşan video içeriklerdir. Markaların ürün veya hizmetlerini etkili bir biçimde tanıtabilmeleri açısından oldukça faydalıdır. Çünkü akılda kalıcılık seviyesi yüksektir ve sonuca ulaşma da büyük avantajlar sağlar. Animasyon reklam filminin yapımı profesyonel kişiler tarafından olmalıdır. Çünkü titizlikle yapılması gereken bir iştir ve çok ince detayları bulunmaktadır.

Animasyon Reklam Filmi Nasıl Yapılır?

Animasyon filmi yapımı için kullanılabilecek belli başlı programlar bulunmaktadır. Bu programlar 2D ve 3D için farklı farklıdır.

2D Animasyon Reklam Filmi Yapma Programları

  1. ToonBoom: Genellikle çizgi film yapımında kullanılan ToonBoom, dünyanın en iyi 2D animasyon yapma programlarından bir tanesidir. Bu programın en güzel özelliği sanal kamera uygulamasıdır. Sanal kamera ile birden çok kamera açılabilir ve konum değişikliğiyle bir kameradan diğerine geçiş sağlanabilir.
  2. Synfig Studio: Ücretsiz ve açık kaynaklı bir 2D programıdır. Güçlü bir altyapı ve araçlara sahip olan bu program, yüksek kalitede animasyon yaratılmasını sağlar.
  3. CrazyTalk Animator: 3D hareketlerin 2D’ye uyarlanmasını sağlayan program, çok sayıda yenilikçi araca sahiptir. Otomatik dudak okuma sistemiyle kullanıcılara büyük kolaylık sağlar.
  4. Anime Studio: İnsan yürüyüşü, eklem hareketleri vb. hareketlerin yer aldığı animasyon filmlerini yapmak için uygun bir programdır.
  5. Digicel FilipBook: Kağıt ve kalemle yapılmış çizimlerin tarayıcıdan geçirilecek ekrana aktarılmasını sağlar.

3D Animasyon Reklam Filmi Yapma Programları

  1. AutoDesk 3ds Max: Dünyada en çok tercih edilen animasyon yapma programıdır. Zengin içeriği sayesinde animasyon yapımında neredeyse tüm gereksinimlere cevap verir.
  2. Maxon Cinema 4D: Kolay kullanımı sayesinde animasyon reklam filmi yapmak isteyenler için en ideal programdır.
  3. Blender: Açık kaynaklı ve ücretsiz olan Blender ile diğer animasyon programlarında yapabileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz.
  4. AutoDesk Maya: 3D animasyonlarının hepsine bakıldığında en kapsamlı içerik bu programda yer alır. Karakter modelleme, animasyon ve reklam sektörü için oldukça önemli bir programdır.
  5. Zbrush: Diğer programlardan daha farklı bir arayüze sahip olan Zbrush, karakter çizimindeki en ideal programlardandır.

Marka ve ürününüzü tanıtmak için daha etkin bir yol izlemek adına animasyon reklam filmi hazırlatmak istiyorsanız ilgili linkten iletişim bilgilerimize erişebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu