Mobil Uygulama

Companion: Never Walk Home Alone

Bugün size yeni bir aplikasyondan söz edeceğiz. Öyle ki gittikçe popülerleşiyor ve kullanımı artıyor. Faydalı ya da gereksiz bulabilirsiniz ama dünyada on binlerce insan gece arkadaşlarınızla/ailenizle eve yürümeyi sağlayan güvenlik uygulaması Companion Safety’i kullanıyor.

Michigan Üniversitesi’nden beş öğrenci tarafından oluşturulan Companion uygulaması, online olarak harita üzerinden bulunduğunuz adresi seçmenize imkan tanıyor. Arkadaşlarınız veya ailenize ise yolculuğu paylaşmak için istek yollayabiliyorsunuz.appscrns

Davet yolladığınız kişi Companion uygulamasını kullanmasa bile talebinizi görebiliyor ve Andorid ya da iOS üzerinden indirebiliyor.

İnteraktif harita sayesinde varacağınız yolu izleyen ve istediğiniz kişiyle paylaşan uygulama, eğer kullanıcı düşerse, itilirse ya da koşmaya başlarsa bu hareket değişikliklerini anlıyor ve kullanıcıya iyi olup olmadığını soruyor.

Kullanıcı eğer iyiyse ve problem yoksa çıkan butona 15 saniye içerisinde basması yeterli. 15 saniye içerisinde butona basmadığında telefondan acil yardım sinyali çalabiliyor ya da polisi arama seçeneği beliriyor.

Aynı zamanda belirlediğiniz eşiniz de bu acil durum karşısında polisi arayabilir ve elindeki son koordinatları söyleyebilir.

Uygulamanın yaratıcıları kadınlar ve erkeklerin uygulamayı çok sevdiğini, bir çok ailenin çocukları için bu uygulamayı kullanmak istediğini bazı kişilerinse yaşlı akrabaları için bu uygulamayı kullanarak kaybolmalarını engelledikleri hakkında mailler aldıklarını belirtiyor.

Uygulamada “I am nervous (gerginim) butonu bulunuyor. Kullanıcılar varmak istedikleri noktaya ilerlerken kendilerini tehlikede hissettiklerinde, güvenli olmadıklarını düşündükleri bir yerden geçerken bu seçeneği işaretleyebiliyor. Uygulamanın yaratıcıları üniversite içerisinde öğrencilerin işaretlediği 500 güvensiz yer olduğunu belirtiyor.

Uygulamadan gelen dataları kullanarak üniversite içerisinde tehlikeli bulunan lokasyonların üniversite güvenliği tarafından daha çok önem gösterilmesi planlanıyor.

Kullanıcılar için ücretsiz olan app üniversitelerden gelir elde etmeyi ve tüm şehirdeki üniversiteler bölgeyle ilgilenen polisler ile bağlantılı bir uygulama haline gelmeyi umuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu