Şirketler İçin En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları
Teknolojinin gelişmesiyle modern iş ortamının sunduğu imkanlar gitgide artıyor. Küreselleşme sebebiyle çok uluslu hale gelen şirketler artık ulaşılabilir ve ekonomik olması nedeniyle video konferans ya da görüntülü konuşma uygulamalarını tercih ediyor.
Birden fazla lokasyonda ofisi bulunan ya da çalışanları için esnek çalışma saatleri sunarak verimliliği artırmayı hedefleyen şirketlerin işini kolaylaştıracak birkaç uygulama en çok tercih edilenler arasında.
Skype
Microsoft’un görüntülü konuşma uygulaması şirketlerde çalışanların birbiri ile iletişime geçmesini sağlamakla kalmıyor, arkadaşları ve ailesiyle haberleşmek isteyenlerin de genel bir tercihi oluyor. Skype’ın en büyük avantajlarından bir tanesi ise 50 katılımcıya kadar sınır ile grup görüşmelerine izin vermesi.
Zoom Meetings
Zoom Meetings mobil cihazlar ve bilgisayarlar için görüntülü konferans hizmetleri sunuyor. Katılımcı sayısı kapasitesi ile Skype’ı geride bırakan uygulamada aynı anda 1000 kişi konferans görüşmesine katılabiliyor. Zoom’u ücretsiz olarak kullanmak isteyenler için de 40 dakika boyunca 50 katılımcıya kadar görüntülü konuşma imkanı var.
Lifesize
Çok uluslu şirketlerin fazlaca tercih ettiği Lifesize’da bulut tabanlı görüntülü konuşma, ekran paylaşımı ve dokunmatik ekranlı konferans telefonu gibi hizmetler var. Şirket ihtiyacı ve katılımcı sayısına göre Lifesize Standart, Lifesize Plus ve Lifesize Enterprise olarak üç seçenek bulunuyor. Uygulamanın Lifesize Go adında, tarayıcıdan erişilebilen, ekran paylaşımına izin veren ve 8 katılımcı üst sınırlı bir versiyonu ise ücretsiz kullanılabiliyor.
Cisco Webex Meetings
Arkasında Cisco gibi güçlü bir isim barındıran Webex Meetings’in pek çok hizmet seçeneği bulunuyor ancak ücretsiz versiyon bile çoğu kişi için yeterli. Uygulama sayesinde 100 katılımcıya kadar HD görüntülü konuşma yapılabiliyor. Webex Meetings’in hem masaüstü ve akıllı telefonlar için uygulaması hem de websitesi var.