Sosyal Medya

Twitter, Aktif Olmayan Hesapları Kapatıyor!

Twitter, tweet atarak etkileşime geçmeyen, aktif olmayan sahte ve bot hesapları platformdan temizliyor.

Twitter hesabınız da takipçi sayınızda bir düşüş olduğunu fark etmişsinizdir.  Sosyal ağ, bu hafta başında takipçi listelerindeki aktif olmayan hesapları kaldırmaya başladı. Sosyal ağ, büyün hesapların ortalama 4 takipçi kaybedeceğini belirtti. On milyonlarca hesabı kaldıran Twitter’ın bu hamlesiyle, daha fazla takipçiye sahip hesaplar, daha büyük takipçi kaybına uğradı.

Peki Twitter’ın bu hareketi sonucu hangi profiller daha çok etkilendi?

Socialbakers, bunu 500 Twitter hesabı ve takipçi sayılarıyla ilgili bir listeyle açıkladı. Sosyal medya uzmanı Matt Navarra’ya göre ise platformdaki bazı kullanıcılar takipçilerinin %70’ini kaybetti.

Twitter, Aktif Olmayan Hesapları Kapatıyor!

Twitter, bu sayede takipçi konusunda hile yapanları da ortaya çıkarmış oldu. Hatta kendi takipçileri arasından bile bot hesapları ayıkladı. Twitter’ın en kalabalık takipçi sayısına sahip Katy Perry ve Justin Bieber’ın hesaplarında çok büyük bir değişiklik olmadığını görüyoruz.

Sosyal ağ, kaldırılan hesapların tümünün aktif olmadığını belirtiyor. Takipçi sayısını şişiren ‘ölü’ hesaplar, yalnızca sayılardan ibaret bu hesaplar etkileşime geçmiyor, tweet atmıyor. Bunun gibi düzenlemeler olumlu.

Çünkü Twitter, gerçek takipçilerin etkileşimlerini ölçmeyi, hesaplardaki takipçi sayılarının anlamlı şekilde artmasını ve şüpheye yer bırakmamak istiyor.

Influencer marketing yükselişini sürdürürken, platformlardaki uzmanlardan yararlanmak, markanızın iletmek istediği mesajı duyurmasında daha önemli hale geliyor.

Twitter, Aktif Olmayan Hesapları Kapatıyor!

Siz de Twitter veya Sosyal Medya ile alakalı merak ettiğiniz tüm sorularınızı info@egegen.com adresine veya sosyalmedya@egegen.com adresine gönderebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu