İnternet Dünyası

VoWi-Fi Özelliği Nedir?

Günümüz iletişim ağının son buluşlarından birisi de VoWi-Fi. Peki VoWi-Fi özelliği nedir? Şöyle tanımlayabiliriz: Telefon şebekesinin yetersiz kaldığı anlarda Wi-Fi üzerinden sesli ve görüntülü telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan yeni bir özellik. Türkiye’nin bu özellikle yeni tanışmasına rağmen tüm GSM operatörlerinde bu özellik mevcut.

Bu hizmet Wi-Fi bağlantınızın olduğu her yerde, hatta mobil sinyalinizin olmadığı yerlerde bile arama yapabilmenize olanak sağlar. Bu bağlantıyı kurarken arama yaptığınız kişinin de Wi-Fi’a bağlı olması gibi bir ön şart bulunmamakta. Kalite arttırmak için yapılan bu çalışmadan sonra yapılan aramalarda ses kalitesinin arttığını gözlemleyeceksiniz. Bu özellik ile arama hızınız da artacak ve artık daha bir kısa süre içerisinde karşı taraf ile görüşme yapabileceksiniz. VoWi-Fi’ın bize sunduğu bir başka özellik ise görüntülü aramalardaki kalitenin hiç olmadığı kadar yüksek olmasıdır. Bu özellik ile yaptığınız konuşmalarda ikincil ses ve gürültüler azami bir noktaya indirgenerek odak noktadaki görüntüye kilitlenecek ve böylelikle kalite artacaktır.

Hattınızın Çekmediği Zamanda da Kullanabilirsiniz

Bildiğiniz gibi sesli ve görüntülü aramalarda donma durumu çok fazla yaşanmaktadır. VoWi-Fi ile bu sorundan da neredeyse kurtuluyorsunuz. Görüşmeleriniz daha sağlıklı bir düzeye çekilmiş olacak. VoWi-Fi özelliği için şunu bir kez daha vurgulamakta fayda var. “Hattım çekmiyor nasıl ulaşabileceğim” derdiniz ortadan kalkıyor. Hattınızın çekmediği anlarda bile artık sizler de cep telefonunuzun internet bağlantısı üzerinden istediğiniz kişilerle görüşme yapma ayrıcalığına sahip oluyorsunuz.

Her Telefonda Bu Özellik Yok

Bu özellik ile yurt dışında bulunan eşiniz, dostunuz, akrabalarınız ve iş arkadaşlarınızla ücretsiz bir şekilde görüşme yapma fırsatınız da ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca cep telefonlarınızda bulunan uçak modu açık olsa bile VoWi-Fi bağlantıları üzerinden görüşme yapabileceksiniz. Yalnız şöyle bir sorun var ve bu özelliği tüm telefonlar desteklemiyor. Destekleyen cihazlar ise; iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ve SE; Samsung S6, S6 Edge, S7 ve S7 Edge; LG G4 ve G5’ten oluşuyor. Tabi yeni çıkan telefonlarda bu özelliğin olmasıyla liste artacaktır. Sizlere de bol VoWi-Fi’lı günler…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu