SEO (Search Engine Optimization - Arama Motoru Optimizasyonu) en yalın haliyle; arama motorlarında yer alan bir internet sitesinin, birçok site içi ve site dışı faktör dikkate alınarak optimiz edilmesi ve bu optimizasyon sonucunda internet sitesinin organik sonuçlarda görünürlüğünün artmasıdır. SEO çalışmalarında internet sitesinde yapılan optimizasyonlar yalnızca arama motoru odaklı değil, kullanıcının beklentilerini karşılayabilmeli yani web tasarım sürecinin en önemli parçalarından biri olan UX kavramının altını doldurabilmelidir.
Bir internet sitesi ne denli efektif bir tasarıma sahip olursa olsun arama motorlarında arka planda kaldığı takdirde potansiyel müşterilerine ulaşması mümkün değildir ve işletmelerin sunduğu hizmetleri, sattığı ürünleri ya da kurumsal kimliklerini potansiyel müşterilerine tam anlamıyla açıklayabilmesi adına arama motorlarında görünür olması gerekir. İşte tam bu noktada SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmalarının önemi ortaya çıkar.
Kurumsal ya da kişisel marka fark etmeksizin, organik sonuçlar aracılığıyla potansiyel müşterilerinize erişmek istiyorsanız SEO’nun, dijital pazarlama stratejinizde vazgeçilmez bir yere sahip olması gerektiğini unutmamanız gerekir.
Uzun soluklu ve disiplinlerarası bir yaklaşım gerektiren SEO’nun işletmeler ve kişisel markalar için bu denli önemli olmasının nedenlerinden biri de; organik sonuçlar yani reklam bütçelerinden çoğu zaman bağımsız olmasıdır.
Örneğin; Adwords çalışmaları ile hedef sorgunuzda Google’da zirvede yer almak için doğru yapılandırılmış bir kampanya oluşturmanız ve bu kampanyayı finanse etmeniz gerekir. Kampanyayı finanse etmeyi durdurduğunuz anda Adwords reklamlarınız da durur ve elinizde kalan yalnızca organik sonuçlardır. Eğer Adwords kampanyalarıyla birlikte SEO çalışmalarında da düzenli bir ilerleme kaydetti iseniz organik sonuçlarda görünür olmaya devam eder, böylelikle potansiyel müşterilerinize ulaşma imkanını kaybetmemiş olursunuz.
Burada unutulmaması gereken nokta; dijital pazarlamanın içerik pazarlama, SEO, Adwords, web tasarım ve sosyal medya başta olmak üzere bütünleşik bir yapıya sahip olduğu ve markanın yapısına bağlı olarak oranlar değişkenlik gösterse de her bir kanalın sürecin bütününde etkisini sürdürdüğüdür.
Ankara SEO çalışmaları kapsamında izlediğimiz stratejiyi hemen inceleyerek SEO sürecinde dikkat ettiğimiz noktalarla ilgili fikir sahibi olabilir, merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı için uzman SEO uzmanlarımızla hemen iletişime geçebilirsiniz..
SEO stratejisi oluşturulmadan önce internet sitesinin arama motorlarındaki mevcut görünürlüğü, site mimarisi ve altyapısı detaylarıyla incelenerek mevcut durum analizi yapılır ve bu analizde yalnızca geliştirilmesi gereken ya da hiç var olmayan noktalar değil, internet sitesinin performans sağlayabileceği güçlü noktalar da tespit edilir.
İnternet sitesinin arama motorlarındaki görünürlüğünün artırılması adına site içi ve site dışı aksiyonlar belirlenerek önceliklendirilir ve bu stratejinin arkasında, ilk adımda yapılan detaylı analizler yer alır. Doğru noktalarla temellendirilen SEO stratejisine bütünüyle bağlı kalınması, SEO başarısının arkasında yatan önemli noktalardan biridir.
SEO çalışmalarının tüm noktalarını kapsayacak şekilde oluşturulan SEO stratejisinin uygulandığı bu adımda, site içi ve dışı aksiyonlar eksiksiz bir şekilde alınır ve erken dönemde performans kazanılması muhtemel alanlara odaklanılır. Bu adımda disiplin ve hızlı aksiyon kavramlarının üzerinde durulması, doğru stratejinin kusursuz uygulanmasını ifade eder.
SEO aksiyon planının uygulanması ile arama motoru botları internet sitesini değerlemeye başlar ve bu adımda, aksiyonlar ve sonuçları raporlanarak çözüm ortağımıza iletilir. SEO sürecinin döngü haline getirilmesi ve sürekli kontrol ve gelişim yapısına oturtulması, bu adımda çalışmalar içerisine dahil edilen bir noktadır.
SEO blogumuzu takip ederek arama motoru optimizasyonuna dair merak ettiğiniz birçok sorunun yanıtını bulabilir, SEO ile ilgili güncel gelişmeleri egegen’den takip etmenin tadını çıkarabilirsiniz.
SEO, oldukça geniş bir çalışma alanıdır ve kapsam itibariyle net bir çizgi çekmek mümkün değildir çünkü işletmelerin ya da kişisel markaların ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların arama motorlarındaki karşılığı değişkenlik gösterir.
İstisnasiz tüm kurumsal ve kişisel markalar için site içi ve site dışı SEO süreçleri standarttır fakat bu süreçlerin yoğunluğun, internet sitesinin kapsamıyla doğrudan bağlantılıdır.
Bir örnekle açıklamak gerekirse; mevcut durumda ortalama 1000 ürüne sahip olan ve her geçen gün yelpazesine yeni ürünler ekleyen bir e-ticaret sitesi ile, 5 farklı hizmete sahip olan işletmenin site içi ve site dışı SEO çalışmalarının yoğunluğu aynı olmayacaktır.
Hizmet odaklı işletme sitesinde statik bir SEO stratejisinin izlenmesi yeterli olacakken, ürün yelpazesi her geçen gün genişleyen e-ticaret için SEO çok daha dinamik ve anlık kontrolleri kapsayan bir stratejide olmalıdır.
Dolayısıyla SEO sürecinin kapsamının doğru tayin edilebilmesi adına “İlk Analiz ve İnceleme Süreci” tamamlanmalı, böylelikle internet sitesinin kapsamının SEO stratejisine yansıması tamamlanmalıdır.
İç SEO; adından da anlaşılabileceği gibi SEO çalışmalarında site içi aksiyonları kapsayan süreci ifade eder. Meta title, meta description, title tag hiyerarşisi, ürün ve kategori içerikleri, footer ve sidebar yapısı, iç link akışı, sayfa yanıt kodları, URL yapıları, site hızı ve daha onlarca detay, site içi SEO çalışmaları kapsamında değerlendirilir.
Dış SEO ise; SEO çalışmalarını destekleyecek site dışı aksiyonları ifade eder. Paravan blog sistemi, marka bilinirliğinin SEO çalışmalarıyla entegre bir şekilde artırılmalı ve sektörle ilişkili internet sitelerinden referansların alınması (backlink), site dışı SEO çalışmalarında odaklanılan temel alanlardır.
SEO sürecinde site içi ve dışı aksiyonların entegre bir yapıda değerlendirilmesi ve SEO stratejisi oluşturulurken bu ilişkinin dikkate alınması gerekir. Bütünüyle site içi aksiyonlar özellikle arama motorlarıyla yeni tanışan internet sitelerinde çoğu zaman yetersiz kalacakken, tümüyle dış SEO odaklı çalışmalar da arama motoru botlarını internet sitesine çekecek fakat iç SEO eksiğinden dolayı değerlemeyi etkileyecektir.
Daha önce de birçok kez belirttiğimiz üzere SEO da web tasarım gibi kendi içerisinde farklı dinamiklere sahip bir süreçtir ve bu durum, fiyatlandırma açısından da net ifadeler kullanılmasını engeller. Dolayısıyla Ankara SEO fiyatları noktasında standart paketlerden ya da fiyatlandırma politikasından söz etmemiz mümkün değildir.
Alfemo, ABC Bedding, Space Camp, Sinpaş, E.C.A., Özsüt, Lezita ve dünyaca ünlü daha onlarca markanın dijital pazarlama süreçlerinde aktif rol alan egegen’in SEO uzmanlarıyla hemen iletişime geçerek fiyatlandırma noktasında bilgi ve teklif alabilir, egegen’in fiyat-performans odaklı yaklaşımından ve ödeme kolaylıklarından yararlanmanın tadını çıkarabilirsiniz.
15 yıldır dijital pazarlamanın istisnasız tüm kanallarında hizmet sunanve bütünleşik bakış açısı ile fark yaratan egegen, Ankara SEO arayışlarınıza da tecrübeli, teknik bilgi ve becerisi ile ön plana çıkan profesyonel SEO uzmanları ve kurumsal kimliği aracılığıyla fark yaratır. İşletmenizin ya da kişisel markanızın Google, Yandex, Bing ve bilimum arama motorlarında görünürlüğünü artırmasını istiyorsanız tek yapmanız gereken bizimle hemen iletişime geçmek..